Hoe Uniconta’s Evergreen principe bedrijven toekomstbestendig maakt

In een wereld waar technologische vooruitgang aan de orde van de dag is, vormt het bijblijven met de nieuwste functies en technologieën een significante uitdaging voor bedrijven die afhankelijk zijn van Enterprise Resource Planning (ERP) systemen. Uniconta onderscheidt zich in dit opzicht door haar unieke “evergreen-principe”, waardoor gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste functies en technologieën zonder de typische hoofdpijn van updates. Dit principe, gecombineerd met flexibele aanpassingsmogelijkheden, maakt Uniconta tot een voorloper in de ERP-markt.

De uitdaging van updates in traditionele ERP-systemen

Updates in traditionele ERP-systemen kunnen vaak leiden tot conflicten met maatwerk, interfaces, of zelfs basisrapportages, waardoor bedrijven voor een lastig dilemma komen te staan. Sommige systemen beperken maatwerk om dergelijke conflicten te voorkomen, terwijl anderen het toestaan maar tegen hoge kosten en moeite voor aanpassing aan elke nieuwe update. Dit creëert een ’technologische schuld’ waarbij bedrijven achterlopen op de nieuwste functionaliteiten en verbeteringen.

Uniconta’s aanpak: Het Evergreen principe

Uniconta pakt deze uitdaging op een revolutionaire manier aan door bedrijven in staat te stellen altijd up-to-date te blijven met minimale inspanning en kosten. De recente update van de Uniconta Upload App en de aankomende release van Uniconta versie 92 zijn slechts enkele voorbeelden van hoe het bedrijf zich inzet voor continue innovatie en verbetering.

Het evergreen-principe van Uniconta erkent dat geen twee bedrijven – of hun processen, producten, diensten en klanten – ooit volledig standaard zijn. Daarom is de noodzaak om het systeem aan te kunnen passen niet alleen een luxe maar een noodzaak. Uniconta biedt drie unieke manieren voor gebruikers en partners om het systeem naar hun hand te zetten:

No-code Development: Hiermee kunnen gebruikers zelfstandig velden, tabellen, rapporten, en meer aanpassen zonder enige programmeerkennis.

Low-code Development: Door middel van de Business Rule Manager kunnen gebruikers bedrijfsregels opstellen met eenvoudige “if this then that” logica.

High Coding: Voor complexere integraties en plugins biedt Uniconta opties voor ontwikkelaars om diepere aanpassingen en functionaliteiten toe te voegen. Veelal wordt dit door partners gebruikt voor het maken van API integraties met andere applicaties of voor het maken van plugins die de functionaliteit van Uniconta uitbreidt. Zie als voorbeeld ons plugin overzicht: https://promentum-consulting.nl/en/uniconta-plugins/

Upgraden zonder hoofdpijn

Wat Uniconta onderscheidt, is dat ongeacht de aanpassingen gemaakt door gebruikers of integraties ontwikkeld door partners, het upgradeproces verrassend eenvoudig blijft. Gebruikers hoeven slechts uit te loggen, een nieuwe cliënt te downloaden en weer in te loggen. Dit minimaliseert de ’technologische schuld’ aanzienlijk en zorgt ervoor dat klanten voortdurend profiteren van de laatste verbeteringen zonder extra kosten of moeite.

Conclusie

Het evergreen-principe van Uniconta vertegenwoordigt een nieuwe era in ERP-systemen, waar aanpassingsvermogen en toekomstbestendigheid hand in hand gaan. Door innovatieve aanpassingsmogelijkheden te combineren met een naadloos upgrade-proces, stelt Uniconta bedrijven in staat om te groeien en te evolueren zonder beperkt te worden door hun ERP-systeem. Dit maakt Uniconta niet alleen een tool voor vandaag, maar een investering in de toekomst van uw bedrijf.