Cases

HUUS Meubelen

In onze voortdurende missie om bedrijven te ondersteunen bij hun digitale transformatie, hebben we het genoegen samengewerkt te hebben met HUUS Meubelen, een vooraanstaand retailer in stijlvolle en betaalbare meubels. HUUS staat bekend om hun uitgebreide assortiment dat klanten kunnen verkennen op huus.nl, waar kwaliteit en design hand in hand gaan.

De uitdaging bij HUUS was het harmoniseren van hun diverse systeemlandschap, dat bestond uit Exact voor financiële boekhouding, Vendit voor winkelverkopen en kassasysteem, en Katana voor Product Informatie Management (PIM), naast verschillende webshops en portalen. Deze systemen waren voorheen niet met elkaar geïntegreerd, wat leidde tot inefficiënties en een gebrek aan synergie tussen de verschillende bedrijfsprocessen.

Onze aanpak bij Promentum Consulting was gefaseerd en doelgericht. In fase 1 hebben we Exact en Katana vervangen door Uniconta, een geavanceerd ERP-systeem dat naadloos integreert met HUUS’ nieuwe webshop, die gepland staat om live te gaan in 2024. Dankzij de bestaande standaardintegratie tussen Uniconta en Bizbloqs, het WMS-systeem dat reeds door HUUS wordt gebruikt, konden we deze integratie snel operationeel maken. Deze stap heeft een solide basis gelegd voor een gestroomlijnde en efficiënte bedrijfsvoering.

Na de succesvolle implementatie van fase 1, zullen we doorgaan met de vervanging van Vendit door Uniconta. Dit zal niet alleen de verkoopprocessen in de winkel verder optimaliseren, maar ook zorgen voor een uniforme ervaring over alle verkoopkanalen heen. De overgang naar Uniconta als het centrale systeem voor financiële boekhouding, PIM, en als kern van de retail operaties, markeert een significante stap voorwaarts in de digitale transformatie van HUUS.

Bij Promentum Consulting zijn we trots op onze rol in het ondersteunen van HUUS Meubelen bij het realiseren van hun digitale ambities. We kijken uit naar de voortzetting van deze succesvolle samenwerking en naar de verdere optimalisatie van hun bedrijfsprocessen en -systemen.

Tricorp

Bij Promentum Consulting zijn we trots op onze samenwerking met toonaangevende bedrijven die de marktstandaarden uitdagen en verhogen. Een schitterend voorbeeld hiervan is onze klant Tricorp BV, de gerenommeerde specialist in hoogwaardige workwear en fanwear. Met een breed assortiment dat beschikbaar is op hun website tricorp.com, biedt Tricorp kwalitatieve werkkleding aan resellers, naast hun unieke fanwear collectie beschikbaar op haasf1team.tricorp.com.

De uitdaging lag in het vervangen van het oude systeem van Tricorp, Microsoft AX2012, door een meer geavanceerde en flexibele oplossing. Ons team bij Promentum Consulting heeft met succes Uniconta geïmplementeerd, een ERP-systeem dat naadloos integreert met hun Dynamicweb reseller-pagina en een van hun B2C-websites. Deze directe API-integraties hebben de bedrijfsprocessen van Tricorp aanzienlijk gestroomlijnd, waardoor ze een efficiënter beheer van hun online verkoopkanalen hebben gerealiseerd.

Daarnaast hebben we Bizzbloqs als Warehouse Management System (WMS) geïmplementeerd in het magazijn van Tricorp, en koppelingen gemaakt met andere logistieke dienstverleners. Deze integraties bieden een krachtige synergie tussen voorraadbeheer en logistiek, essentieel voor het ondersteunen van zowel hun B2B-groothandel business als B2C-verkoop.

Tricorp is succesvol live gegaan met Uniconta in januari 2023 voor hun B2B groothandel business en in juni 2022 voor hun B2C business. De succesvolle implementatie van deze systemen markeert een mijlpaal in de digitale transformatie van Tricorp, waardoor ze hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren en hun marktpositie kunnen versterken.

Bij Promentum Consulting zijn we vereerd om een rol te hebben gespeeld in de transformatie van Tricorp en kijken uit naar de voortzetting van deze vruchtbare samenwerking.

4Divers

In het hart van Veenendaal vinden we 4Divers, een dynamisch bedrijf dat zich toelegt op de duiksport. Met een breed aanbod van diensten waaronder de verhuur en verkoop van duikapparatuur, reparatieservices en duikopleidingen, staat 4Divers bekend als een one-stop-shop voor duikliefhebbers. Hun passie en toewijding aan de duiksport zijn duidelijk zichtbaar op hun website 4divers.nl.

Voor 4Divers was het essentieel om een robuust en flexibel systeem te hebben dat hun unieke bedrijfsbehoeften ondersteunt. Met het definitieve einde van Mamut Business Software per 31 augustus 2023, zoals aangekondigd op Visma’s website, stond 4Divers voor de uitdaging om een geschikt alternatief te vinden dat hun bedrijfsvoering niet alleen kon voortzetten maar ook optimaliseren.

Promentum Consulting heeft deze uitdaging aangepakt door Uniconta te introduceren als het nieuwe ERP-systeem voor 4Divers. Uniconta, gekozen als het ideale alternatief voor Mamut Business Software, bood de flexibiliteit en functionaliteit die 4Divers nodig had om hun bedrijfsprocessen naadloos te beheren. Een cruciale aanpassing die we hebben gerealiseerd, was het automatisch kunnen inlezen van diverse inkoopprijzen. Dit zorgt ervoor dat 4Divers altijd werkt met de meest actuele prijzen, een essentieel voordeel in de dynamische markt van duikapparatuur.

De overgang naar Uniconta markeert een nieuwe fase voor 4Divers, waarin ze profiteren van verbeterde efficiëntie en precisie in hun bedrijfsvoering. Door de implementatie van Uniconta kunnen ze zich met vertrouwen richten op wat ze het beste doen: duikers voorzien van de kwaliteit en service die ze verwachten en verdienen.

Bij Promentum Consulting zijn we trots op de succesvolle migratie en implementatie van Uniconta voor 4Divers. We kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking en het ondersteunen van 4Divers in hun missie om de duikgemeenschap te bedienen.

Advanced Ebike

Advanced Ebike staat bekend om hun pioniersrol in de e-bike industrie, met de oprichting van EBIKE DAS ORIGINAL in 2011 als de eerste Duitse producent van handgemaakte premium e-bikes. Hun missie gaat verder dan het simpelweg bieden van een alternatief voor mobiliteit; ze streven ernaar om mensen te bewegen, te inspireren en aan te zetten tot het verkennen van nieuwe routes. Dit alles met een focus op duurzaamheid en het doel om het eerste klimaatneutrale e-bike merk te worden in 2025. Hun visie op circulair ondernemen en het aanbieden van innovatieve producten voor micromobiliteit heeft in 2021 geleid tot een naamsverandering naar ADVANCED EBIKE, een naam die hun toewijding en visie beter weerspiegelt.

Het begrip van de noodzaak van een geïntegreerd en efficiënt systeem voor bedrijfsbeheer leidde de eigenaren van Advanced Ebike al vroeg na de oprichting naar Promentum Consulting. Wij hebben Uniconta geïmplementeerd, een beslissing die niet alleen voortkwam uit de behoefte aan een boekhoudsysteem maar ook uit de visie om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te optimaliseren. Onmiddellijk na de ingebruikname van Uniconta hebben we een B2B-portaal opgezet en gekoppeld, waardoor dealers de mogelijkheid kregen om hun bestellingen eenvoudig online te plaatsen.

Deze innovatieve combinatie van Uniconta en het B2B-portaal heeft Advanced Ebike aanzienlijke voordelen opgeleverd op het gebied van efficiëntie. Het stelt hen in staat om hun bedrijfsprocessen te vereenvoudigen, de tevredenheid van hun dealers te vergroten en zich te concentreren op hun kernmissie: het inspireren en motiveren van mensen door middel van hun unieke e-bikes.

Bij Promentum Consulting zijn we trots op onze bijdrage aan het succes van Advanced Ebike. We zijn vereerd met de kans om samen te werken met een bedrijf dat zo sterk gericht is op innovatie, duurzaamheid en het veranderen van mobiliteitsgedrag. We kijken uit naar de voortzetting van deze samenwerking en het ondersteunen van Advanced Ebike in hun streven naar een duurzamere en geïnspireerde wereld.

Fairplaza

Fairplaza staat centraal in de wereld van home en living producten met een hart voor duurzaamheid en eerlijke handel. Gelegen in Culemborg, biedt dit inkoopcentrum een unieke combinatie van diversiteit en kwaliteit, gedreven door de samenwerking tussen verschillende exposanten. Elke exposant brengt een eigen specialisme en kracht, resulterend in een rijk en onderscheidend assortiment dat niet alleen fair trade is, maar ook een verhaal vertelt. Deze verhalen, die achter elk product schuilen, maken de aangeboden artikelen uniek en dragen bij aan een onderscheidende winkelervaring.

De kracht van Fairplaza wordt verder versterkt door de geavanceerde technologische oplossingen geleverd door Promentum Consulting. Wij hebben Fairplaza voorzien van Uniconta, een flexibel en krachtig ERP-systeem dat naadloos is geïntegreerd met zowel hun B2B-portaal als hun kassasysteem. Deze integratie stelt Fairplaza in staat om hun bedrijfsprocessen efficiënt te beheren, van voorraadbeheer tot financiële administratie en klantrelatiebeheer.

De implementatie van Uniconta bij Fairplaza heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan hun bedrijfsvoering, waardoor ze met nog grotere tevredenheid hun missie kunnen voortzetten: het aanbieden van producten die niet alleen mooi en nuttig zijn maar ook een positieve impact hebben op de wereld. Door de technologische ondersteuning van Promentum Consulting kan Fairplaza zich concentreren op wat echt belangrijk is: het bevorderen van eerlijke handel en duurzaamheid in de home en living sector.

Bij Promentum Consulting zijn we trots om deel uit te maken van het succesverhaal van Fairplaza. Het ondersteunen van een organisatie die zoveel waarde hecht aan duurzaamheid en ethische handelspraktijken is een eer, en we kijken uit naar de voortzetting van deze vruchtbare samenwerking.

Globos Europe

Globos Europe, een prominente B2B-groothandel gespecialiseerd in feestartikelen, staat bekend om hun uitgebreid assortiment van ballonnen, ballonaccessoires en gerelateerde feestitems. Sinds de oprichting in januari 2014 heeft Globos Europe zich met succes gepositioneerd in de distributie van feestartikelen, gedreven door de eigenaren die elk meer dan 25 jaar ervaring in de Europese feestmarkt meebrengen. Hun diepgaande kennis en passie voor de branche zijn duidelijk zichtbaar in hun zorgvuldig samengestelde aanbod, beschikbaar via partywinkel.nl, feest-vieren.nl, hun eigen website globoseurope.com, en grote platforms zoals bol.com.

Als een van de eerste klanten op Uniconta, heeft Globos Europe hun Deense connectie – waarschijnlijk door de Deense eigenaresse – benut om voorop te lopen in technologische integratie binnen hun sector. De implementatie van Uniconta als hun ERP-systeem door Promentum Consulting heeft een revolutie teweeggebracht in hoe Globos Europe hun bedrijfsvoering beheert, van orderverwerking tot voorraadbeheer.

De naadloze koppeling van Uniconta met diverse B2C-webshops en B2B-portalen, evenals met grote platformen zoals bol.com, stelt Globos Europe in staat om alle orders efficiënt af te handelen. Dit systeem biedt niet alleen een gestroomlijnde workflow voor orderverwerking, maar levert ook cruciale inzichten in voorraadniveaus, waardoor Globos Europe in staat is om hun voorraad op een optimale manier te beheren. Bovendien ondersteunt Uniconta het bedrijf met geavanceerde besteladviezen, waardoor de besluitvorming voor inkoop wordt verbeterd.

De samenwerking tussen Globos Europe en Promentum Consulting onderstreept het belang van een geïntegreerd ERP-systeem dat kan meegroeien met de behoeften van een dynamisch en groeiend bedrijf. De succesvolle implementatie van Uniconta bij Globos Europe is een duidelijk voorbeeld van hoe technologische innovatie kan bijdragen aan operationele efficiëntie en een concurrentievoordeel in de markt.

Bij Promentum Consulting zijn we trots om deel uit te maken van het succes van Globos Europe. We waarderen de kans om een bedrijf dat een significante impact heeft op de feestindustrie te ondersteunen, en we kijken uit naar de voortzetting van onze samenwerking, gericht op het bevorderen van groei en het verder optimaliseren van bedrijfsprocessen.

State of Football

State of Football, een gerenommeerde speler in de voetbalmerchandising industrie, heeft een significante groei en transformatie doorgemaakt, mede dankzij de implementatie van Uniconta door Promentum Consulting. Als een bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van een uitgebreid assortiment voetbalgerelateerde producten en diensten, stond State of Football voor de uitdaging om hun bedrijfsprocessen te stroomlijnen en hun groeipotentieel te maximaliseren.

De reis naar optimalisatie begon met de erkenning dat het bestaande systeem van State of Football niet voldeed aan de eisen van een snelgroeiend bedrijf. De keuze voor Uniconta was gebaseerd op de behoefte aan een flexibele, schaalbare oplossing die kon meegroeien met het bedrijf. De implementatie van Uniconta door Promentum Consulting heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop State of Football hun bedrijfsvoering benadert, van voorraadbeheer tot financiële administratie en klantenservice.

Een van de sleutelfactoren van deze succesvolle transformatie was de integratie van Uniconta met bestaande systemen, waardoor een naadloze stroom van informatie en een efficiëntere afhandeling van dagelijkse operaties mogelijk werd. Deze technologische vooruitgang heeft State of Football in staat gesteld om hun klantenservice te verbeteren, hun voorraadbeheer te optimaliseren en uiteindelijk hun verkoop te verhogen.

De samenwerking met Promentum Consulting heeft niet alleen geleid tot verbeterde operationele efficiëntie, maar ook tot een cultuur van voortdurende verbetering en innovatie binnen State of Football. Dankzij Uniconta heeft het bedrijf zijn positie in de markt kunnen verstevigen en een solide basis gelegd voor toekomstige groei en uitbreiding.

Bij Promentum Consulting zijn we trots om bij te dragen aan het succesverhaal van State of Football. We zijn toegewijd aan het leveren van oplossingen die niet alleen voldoen aan de huidige behoeften van onze klanten maar ook hun groei ondersteunen op de lange termijn. Het succes van State of Football bevestigt onze missie om bedrijven te empoweren door middel van technologie en innovatie.