De Toekomst van Retail

AI en Uniconta in de Spotlight op de Webwinkel Vakdagen

Spreker bij conferentie over webintegratie en AI.

Tijdens de recente Webwinkel Vakdagen in Utrecht was Promentum Consulting prominent aanwezig om de fascinerende wereld van AI in online retail te verkennen. Met een opkomst van 13.000 bezoekers bood het evenement een unieke kans voor deelnemers om inzichten te vergaren over de nieuwste e-commerce trends en technologieën. Voor ons team was het een eerste, maar zeer memorabele deelname.

Onze sessies over “AI Revolutie in Online Retail” en “Naadloze Schaalbaarheid: Transformeer Retail met Geïntegreerde AI en ERP” wekten grote belangstelling, aangedreven door de expertise en visie van onze eigen Commercieel Directeur, Stefan van den Brink.

AI: Niet Alleen een Tool, maar een Transformatieve Kracht

Stefan van den Brink benadrukt dat in het huidige digitale tijdperk, waar het starten van een webshop binnen ieders bereik ligt, AI een onderscheidende factor is die de ware vernieuwers scheidt van de menigte. De rol van AI strekt zich uit van het creëren van visuele content tot het automatiseren en personaliseren van klantinteracties. Bij Promentum Consulting hebben we dit zelf ervaren, met veel van onze website-afbeeldingen die gecreëerd zijn door AI, en meertalige content die naadloos door AI is vertaald.

Uniconta: De Spil in Uw Groeistrategie

Waar Uniconta schittert, is in het mogelijk maken van groei en schaalbaarheid. Ons ERP-systeem verbindt en orkestreert moeiteloos uw diverse verkoopkanalen, van webshops en B2B-portalen tot marktplaatsen zoals Amazon of bol.com. Dit is de essentie van het Omni Channel principe, dat veel verder gaat dan traditionele winkels en online verkoopkanalen.

Samen Sterker: AI en Uniconta

De combinatie van AI en Uniconta opent nieuwe horizonten voor het beheren en schalen van uw online onderneming. Een voorbeeld hiervan is hoe Uniconta productinformatie en afbeeldingen kan verwerken, en met behulp van AI, doelgerichte productomschrijvingen en categorieën kan genereren.

Software-interface met kledingvoorraadlijst en model.
Vrouw toont beige oversized trui.

Stefan van den Brink illustreert de potentie van AI en Uniconta met een praktisch voorbeeld. Stelt u zich voor dat u 5000 producten heeft in meerdere talen. AI kan helpen om deze producten doeltreffend te positioneren voor verschillende doelgroepen, met specifieke tone of voice en productafbeeldingen. Zo kan hetzelfde witte katoenen T-shirt in de ene webshop worden gepresenteerd als ‘betaalbaar en comfortabel’, terwijl het in een andere als ‘exclusief en stijlvol’ wordt neergezet.

Vrouw in wit T-shirt kijkt dromerig weg.
Vrouw in basic wit T-shirt en jeans.

Een Uitnodiging van Promentum Consulting

Wij nodigen onze klanten en prospects uit om deze reis met ons voort te zetten. Ontdek hoe AI en Uniconta uw bedrijf kunnen transformeren. Om u te ondersteunen, bieden wij een gratis proefversie van Uniconta aan, zodat u zelf de kracht van geïntegreerde AI en ERP kunt ervaren. Ons team staat klaar om met u in gesprek te gaan en een op maat gemaakte oplossing te bieden die past bij uw unieke bedrijfsbehoeften.

Conclusie

De Webwinkel Vakdagen waren een katalysator voor innovatie en toonden duidelijk de cruciale rol van AI en ERP-integratie in de toekomst van retail. Bij Promentum Consulting begrijpen we dat het adopteren van deze technologieën essentieel is voor bedrijven die willen groeien en uitblinken in de dynamische wereld van online retail. Wij zijn hier om die transformatie mogelijk te maken. Bent u klaar om deze stap met ons te zetten?