10 voorbeelden van hoe AI en ERP uw onderneming transformeren

In een tijd waarin technologie de bedrijfswereld verandert, is het combineren van een modern ERP-systeem zoals Uniconta met Artificial Intelligence (AI) de sleutel tot succes. Als ondernemers begrijpen we allemaal dat innovatie de weg naar groei en concurrentievoordeel effent.

Hier zijn 10 inspirerende voorbeelden van hoe de samensmelting van AI en ERP uw bedrijf naar ongekende hoogten kan tillen (dit artikel is ge-update op 18 januari 2024) :

1. Voorspellend Onderhoud:

AI monitort de gezondheid van apparatuur en voorspelt onderhoudsbehoeften, waardoor de downtime wordt geminimaliseerd en efficiëntie wordt gemaximaliseerd. Dit vertaalt zich in kostenbesparingen en een verhoogde betrouwbaarheid van bedrijfsmiddelen.

2. Optimaal Voorraadbeheer:

Door historische verkoopgegevens te analyseren, kan AI Uniconta ERP helpen om optimale voorraadniveaus te berekenen, waardoor onnodige kosten worden voorkomen. Dit leidt tot betere klantenservice door ervoor te zorgen dat de juiste producten altijd beschikbaar zijn.

3. Slim Inkopen:

AI kan inkoopbeslissingen automatiseren en optimaliseren door real-time markt- en leveranciersgegevens te analyseren. Hierdoor kunt u betere deals sluiten en kosten besparen bij inkooptransacties.

4. Automatische Documentclassificatie:

Documenten zoals facturen kunnen automatisch worden geclassificeerd en verwerkt, wat de administratieve last verlicht. Dit resulteert in een efficiëntere boekhouding en minder kans op fouten.

5. Geautomatiseerde Klantenservice:

AI-chatbots kunnen klantvragen snel en efficiënt beantwoorden, waardoor de klantenservice altijd beschikbaar is en wachttijden worden verkort. Dit leidt tot een betere klanttevredenheid en loyaliteit.

6. Herverdeling van Voorraad:

De AI-oplossing van Wair, heeft revolutionaire resultaten opgeleverd voor klanten zoals Shoeby. Door verkoopgegevens continue te analyseren, berekent Wair optimale voorraadniveaus en geeft herverdelingsadviezen. Dit heeft geresulteerd in een 4% snellere omzetsnelheid, 2% minder voorraad en een totale groei in omzet van 3% voor Shoeby.

7. Real-time Rapportage en Analyse:

Met AI kunt u real-time bedrijfsinformatie verzamelen en analyseren, wat leidt tot betere besluitvorming. Dit stelt u in staat om snel in te spelen op marktveranderingen en concurrentievoordeel te behalen.

8. Fraudedetectie:

AI kan verdachte activiteiten identificeren in financiële transacties, wat helpt bij het voorkomen van fraude en financiële verliezen. Dit zorgt voor een veiligere financiële omgeving voor uw bedrijf.

9. GPT support:

Promentum heeft diverse GPT’s ontwikkeld, zoals Promentum Support GPT, om onze klanten te ondersteunen met geavanceerde klantenservice-oplossingen..

10. Efficiënte Vertalingen:

Promentum zet AI in om onze Nederlandse website in meerdere talen te vertalen, waardoor we wereldwijd bereik creëren. Daarnaast draaien er pilots met onze “Product Describer” die op basis van productfoto’s artikelomschrijvingen maakt en producten indeelt in categorieën

Deze 10 voorbeelden illustreren slechts het begin van wat AI en ERP kunnen bereiken. De kracht van deze combinatie ligt in de mogelijkheid om uw bedrijf te transformeren, efficiëntie te vergroten en concurrentievoordeel te behalen in een snel veranderende zakelijke omgeving.

Bij Promentum Consulting begrijpen we dat technologische innovatie de sleutel is tot zakelijk succes. Als u geïnteresseerd bent in het ontdekken van de kracht van AI en ERP voor uw bedrijf, nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we uw bedrijf klaarstomen voor een succesvolle toekomst.

Laat de toekomst van uw onderneming vandaag beginnen.


Meer over Promentum Consulting

Promentum Consulting richt zich op de digitale transformatie van bedrijven in Groothandel, E-commerce, Productie en Projecten & Dienstverlening. De oprichters en medewerkers hebben jarenlange ervaring in het implementeren van bedrijfsoplossingen om haar klanten goed te adviseren. Promentum Consulting verkoopt en implementeert Uniconta en diverse add-ons die het verschil maken binnen industrieën waarin we opereren.

Lees hier meer over ons.


Uniconta logo

Uniconta is een Cloud ERP systeem ontwikkeld door Erik Damgaard dat zich kenmerkt als een Open ERP systeem is dat makkelijk integreert, makkelijk aanpasbaar is zonder maatwerk en gebruikersvriendelijk en eenvoudig te leren. Erik Damgaard is een Deense Tech ondernemer die al verschillende ERP systemen op de markt heeft gebracht en zijn bedrijf Damgaard is eerder met Navision overgenomen door Microsoft nu bekend onder de naam Dynamics. Uniconta is zijn antwoord op de veranderende markt waarbij bedrijven meer op zoek zijn naar open Cloud systemen die goed kunnen samenwerken met verschillende oplossingen. Meer informatie over Uniconta vindt u hier.