Uniconta: Het Epitoom van Gartner’s Composable ERP

In de hedendaagse dynamische zakelijke arena, is het hebben van een flexibel en aanpasbaar Enterprise Resource Planning (ERP) systeem geen luxe meer, maar een noodzaak. Een van de systemen die opvalt in deze categorie is Uniconta, met trots aangeboden door Promentum. Het past naadloos in Gartner’s omschrijving van een Composable ERP-platform. In deze blog gaan we dieper in op hoe Uniconta deze innovatieve ERP-benadering belichaamt en wat dit betekent voor moderne ondernemingen.

Modulariteit en connectiviteit

Centraal in Uniconta’s architectuur staat de nadruk op modulariteit en connectiviteit, essentiële kenmerken van een Composable ERP. Het platform biedt de mogelijkheid om moeiteloos te verbinden met andere systemen via .NET APIs of Rest APIs. Bovendien, met Uniconta’s uitgebreide marktplaats, kunnen gebruikers verkennen welke applicaties van derden al zijn geïntegreerd, wat een extra dimensie van modulariteit en aanpasbaarheid biedt. Deze kenmerken faciliteren een hybride configuratie van on-premises en cloud-applicaties, een cruciale vereiste voor hedendaagse bedrijven om concurrerend te blijven.

Personalisatie met no-code ontwikkeltools

Uniconta tilt personalisatie naar een hoger niveau. Dankzij de no-code development tools kunnen gebruikers het systeem aanpassen aan hun unieke bedrijfsbehoeften. Het creëren van velden en tabellen, het aanpassen van vertaal labels, het bewerken van het menu en de menu balk, het ontwerpen van document layouts, en het maken van BI dashboards zijn allemaal mogelijk zonder de tussenkomst van een developer. Dit verlaagt de drempel voor aanpassingen aanzienlijk en stelt bedrijven in staat om snel te reageren op veranderende marktbehoeften.

Praktijkvoorbeeld

Uniconta koppelt via API’s met diverse webshops, waaronder bijvoorbeeld WooCommerce. Deze integratie met WooCommerce of elke andere webshop illustreert het postmodern ERP aspect. Echter, de mogelijkheid voor bedrijven om Uniconta te personaliseren op basis van sector-specifieke behoeften, in combinatie met de webshop integratie, illustreert het composable ERP aspect. Bijvoorbeeld; het ene bedrijf houdt zich bezig met mode, de andere met voedsel en weer een andere met high-end elektronica. Uniconta faciliteert met de no-code ontwikkeltools gecombineerd met de API-connectiviteit de unieke behoeften van elk bedrijf.

Conclusie: Een Toekomstbestendige Keuze

Promentum’s aanbod van Uniconta onderstreept de evolutie naar een meer flexibele, responsieve en modulaire ERP-systemen. Met zijn composable eigenschappen biedt Uniconta bedrijven de mogelijkheid om proactief hun ERP-omgeving aan te passen aan veranderende behoeften, waardoor ze niet alleen voldoen aan de eisen van vandaag, maar ook klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.


Meer over Promentum Consulting

Promentum Consulting richt zich op de digitale transformatie van bedrijven in Groothandel, E-commerce, Productie en Projecten & Dienstverlening. De oprichters en medewerkers hebben jarenlange ervaring in het implementeren van bedrijfsoplossingen om haar klanten goed te adviseren. Promentum Consulting verkoopt en implementeert Uniconta en diverse add-ons die het verschil maken binnen industrieën waarin we opereren.

Lees hier meer over ons.


Uniconta logo

Uniconta is een Cloud ERP systeem ontwikkeld door Erik Damgaard dat zich kenmerkt als een Open ERP systeem is dat makkelijk integreert, makkelijk aanpasbaar is zonder maatwerk en gebruikersvriendelijk en eenvoudig te leren. Erik Damgaard is een Deense Tech ondernemer die al verschillende ERP systemen op de markt heeft gebracht en zijn bedrijf Damgaard is eerder met Navision overgenomen door Microsoft nu bekend onder de naam Dynamics. Uniconta is zijn antwoord op de veranderende markt waarbij bedrijven meer op zoek zijn naar open Cloud systemen die goed kunnen samenwerken met verschillende oplossingen. Meer informatie over Uniconta vindt u hier.